Wonen - Projecten

 • Oplevering Indigoflat

  In augustus 2018 is de Indigoflat opgeleverd, de eerste van de kleurenflats. De woningen werden energiezuiniger (van label G naar A), comfortabeler en mooier. De woningen kregen een nieuwe voor- en achtergevel en een vernieuwde keuken, badkamer en toilet. Ook zijn de entrees en de buitenkant van de flat opgeknapt.

  De renovatie was zwaar voor de bewoners maar vrijwel alle bewoners zijn tevreden over het resultaat, zoals blijkt uit de gemiddelde klantwaardering van een 8 (onze doelstelling was een 7,5). Gedurende het hele traject overlegden we veel met de bewonerscommissie en de bewoners door middel van huisbezoeken en spreekuren.

  De samenwerking tussen de stakeholders, bewonerscommissie, de aannemer Ooijevaar en ZVH verliep goed. Alle partijen waren vanaf het begin tot en met het eind optimaal betrokken.

 • Start Vermiljoenflat

  In oktober 2018 startten we met de werkzaamheden aan de tweede kleurenflat; de Vermiljoenflat. De flat is vrijwel identiek aan de Indigoflat. De enige afwijking is een tweede bewonersentree aan de achterzijde, vanwege de verwachte wijziging van parkeren bij de herinrichting van de openbare ruimte. We namen de verbeterpunten mee die voortkwamen uit de evaluatie van de renovatie van de Indigoflat. In deze flat is meer behoefte aan logeerwoningen en de flat kent meer aandachtadressen.

  In de zomer van 2019 is ook deze flat met 154 woningen gereed.

 • Plantsoenen

  In oktober 2018 startten we met de renovatie van de Plantsoenen met aandacht voor het authentieke karakter. Het betreft 94 authentieke jaren-20 woningen in de Rosmolenwijk. De woningen gaan van energielabel G naar A. Ook krijgen de woningen nieuwe daken, nieuwe dakkapellen en nieuwe goten. Al het achterstallig onderhoud wordt weggewerkt.

  De werkzaamheden verlopen voorspoedig en naar tevredenheid van de bewoners. In de zomer van 2019 leveren we, conform planning, alle 94 woningen op.